"Той се случва в два паралелни свята, подобно на тези покемони", коментира Младен Владимиров

„Побоят е модел на подражание. Вие виждате девойка, която рита като кикбоксьор. Бие я много грамотно, така че камерата да заснеме. А това е по-големият проблем – децата извършват нещо, което може да се окачестви като хибриден тормоз. То се случва в два паралелни свята, подобно на тези покемони”, заяви психологът Младен Владимиров в студиото на „Здравей, България”.

По темата

Повод за изказването му бе последният случай на насилие между младежи, който бе заснет от камера и качен в социалните мрежи.

Фрапиращата сцена се разиграва край полигона до затвора във Враца. Две момичета нападат своя приятелка, трета снима побоя. На клипа се вижда как две момичета се карат и едното от тях унижава другото, обиждайки и удряйки го. Според жертвата причината за агресията са наркотици. След инцидента три момичета и момче, което ги е откарало на мястото на инцидента, са задържани за 24 часа с обвинения за хулигански прояви.

„Родителят е близо до детето. И тук не стои въпросът да гледаме по-добре децата. По-скоро си мисля следното – нека по-добре да ги чуваме. Ние слушаме как работи двигателят на автомобила, а детето сме го оставили на дистанционно отглеждане. В една такава ситуация, когато родителят е далеч от детето и то е неглижирано, няма как да се учудваме, че ставаме свидетели на такива ситуации. Дано да ударим хубаво камбаната в момента и всеки да помисли къде сбъркахме, за да стигнем дотук”, добави психологът.

Целия разговор гледайте във видеото.