Той призова сънародниците ни да упражнят правото си на глас на предстоящите президентски избори

"Независимо от резултата на изборите за президент и вицепрезидент на 6 ноември, надявам се, че България ще бъде стабилна и ще успее да се подготви добре за предизвикателствата, свързани с председателството на Европейския съюз от януари 2018 година”.

По темата

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред българи в Ню Йорк, където пристигна на работно посещение за участие в 71-вата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

"Като държавен глава съм работил и ще продължавам да работя за стабилност. Надявам се президентските избори да спомогнат за това гражданите да получат широко представителство. Всеки кандидат трябва да излезе и да каже как смята да помогне на страната ни да върви напред", заяви още държавният глава.

Той призова сънародниците ни да упражнят правото си на глас на предстоящите избори.

Росен Плевнелиев посочи, че никога досега България не е била толкова активна във външополитически план и получава подобаващо признание за това. Само в рамките на 2016 г. се очаква над 25 държавни глави да посетят страната ни.

Плевнелиев коментира и българската кандидатура за поста генерален секретар на ООН.

"Битката на България за позицията е изключително трудна и към момента е непредсказуема. Имаме достоен кандидат и го подкрепяме в тази най-трудна надпревара", заяви президентът.

Визитата на Плевнелиев в САЩ ще продължи до 23 септември.