Това сочат нови разкрития на британското издание „Daily Telegraph”

Скандалът, разтърсил английския футбол и отнел поста на Сам Алърдайс като селекционер на националния тим, се разраства. Треньорът беше уволнен, след като репортери на „Daily Telegraph” под прикритие се представиха за бизнесмени, а Алърдайс им предложи помощ за осъществяването на трансфери на футболисти извън правилата. Разговорът беше заснет със скрита камера.

По темата

В сряда британското издание разкри, че още 8 бивши и настоящи мениджъри от Висшата лига са искали и получавали подкупи, за да "помогнат" на осъществяването на трансфери по специфичен начин. Засега не са оповестени имената на корумпираните. Един от тях обаче вече е поискал от съда да забрани на вестника да споменава името му в серията скандални публикации.

Италианският футболен импресарио Пино Паляра открито говори пред „Telegraph” за познанството и връзките си с подкупните мениджъри от Премиършип. Самият Паляра е изтърпял 5-годишна забрана да се занимава с футбол заради участие в уредени мачове.

Според него въпросните мениджъри били щастливи да участват в тъмни сделки и да получават „дребни пари за кафе", както самите те се изразявали. 

Паляра признава, че всичко в английския футбол се случвало „под масата” и корупцията била повсеместна.

Цялата серия от срещи на журналистите под прикритие с нарушителите на правилата на Острова е заснета със скрити камери.

Редактор: Маргарита Стоянчева