Не е подходящо да се организират избори в голям град, ако кмет от ГЕРБ е издигнат за президент, заяви той

Цветан Цветанов намекна, че Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ. Това стана ясно в интервю на председателя на предизборния щаб на партията  за Дарик. 

Цветанов уточни, че не е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент. С това двама от четиримата вероятни за поста държавен глава отпадат. Това са кметовете на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

На въпрос има ли номинираният за президент сключен брак, Цветанов потвърди, че изборът на ГЕРБ е човек, който има граждански брак. От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчилото.

А по метода на изключването от четиримата избраници за кандидат за президент на ГЕРБ -Цецка Цачева, Томислав Дончев и кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, само Цачева отговаря за профила, който председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов описа пред водещия Кирил Вълчев.

"От тези четири имена, кажете, поглеждайки реално всеки един от тях, кажете имате ли някакви забележки и дали могат да бъдат по-слаби кандидати от всички обявени до настоящия момент. Сега разбирате защо ГЕРБ взима своето политическо решение накрая. Защото всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност", заяви Цветанов.

"При тези обсъждания присъстваха и те. В партията не решаваме, като взимаме телефонен указател и решаваме да звъннем на един генерал, или на който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания и след 2-3 дни той да каже "да, аз мога да поема тази отговорност", разясни Цветанов. 

"Окончателното решение е взето след това събеседване, което сме направили. Решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. Но всеки един от нас, които присъствахме на тази среща, се съобразяваше с достатъчните аргументи и тежестта за всеки един, който беше разглеждан като потенциален кандидат", поясни още той.

NOVA припомня, че за разлика от кандидата за президент, вицепрезидентът в двойката е почти сигурен. Вицеадмирал Пламен Манушев е действащ депутат на ГЕРБ. Той беше определен като невероятен авторитет.  

Източник: Dariknews.bg