Коментарът на кандидата за вицепрезидент на БСП дойде по повод грешка на премиера Борисов

Като кандидат за вицепрезидент, трябва да съм едно стъпало преди г-н Манушев, защото поне Корнелия Нинова знае моето име”. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, съобщава Агенция „Фокус”.

По темата

Коментарът на Йотова беше по повод грешката, допусната от премиера Бойко Борисов при обявяването на номинацията на ГЕРБ за вицепрезидент. Той обърка фамилията на вицеадмирал Пламен Манушев, като го нарече „Милушев”.

Ние издигнахме една кандидатпрезидентска двойка след много точен анализ какъв президент и вицепрезидент са необходими на България. Преди всичко силни личности, хора с характер, които и вътре в страната могат да казват „Не” на безумията на изпълнителната власт, и вън от страната могат да защитават националния интерес. В наше лице българският народ и българските граждани имат тези гаранти. В кандидат-президентската двойка, която обявиха днес, не можем да говорим и приблизително за такава гаранция“, подчерта Йотова.

Тя допълни, че настоящото Народно събрание, председателствано от Цачева, с най-ниския рейтинг от целия преход.

Срамота, защото България е парламентарна република! Не зная какви са нейните познания по отношение на националната сигурност, но тъй като се обърнаха към нея като пазител на българското образование - това е човекът, който пусна най-срамния Закон за образованието в страната нашата“, отбеляза Йотова.  И допълни: „Добре зная, че срещу нас има много силен противник. Затова не очаквам дебати, не очаквам дискусии, не очаквам нещо различно от това, което става на последните няколко избори - търговия с влияние, натиск на властта, купуване на гласове”.

Ние с ген. Радев искаме България да се върне там, където и е мястото - равностойният партньор на Европа. Не искаме България, която служи на началници, затова смятаме, че нашата кампания ще бъде силна, но още по-силна ще бъде политиката, която ще предложим“, отбеляза още Илияна Йотова.