Преписката обаче все още била търговска и производствена тайна

Имаме безспорни доказателства, че има картел при горивата. Това заяви пред журналисти председателят на КЗК Юлия Ненкова.

По темата

„Все още това е твърдение за нарушение. Картел има. Няма да могат да докажат обратното, че няма картел, защото имаме безспорни доказателства. Все още преписката е търговска и производствена тайна”, посочи Юлия Ненкова, цитирана от БГНЕС.

Според нея вече е доказано, че има картел, но сега се върви по процедурата. „Докато аз съм ръководител няма да има препоръки, а санкции”, подчерта Ненкова. Тя поясни, че твърдението за картел на горивата не подлежи на обжалване.

Относно това, че Ненкова е обявила стартиране на секторни анализи във фармацията, банките, икономиката, тя поясни, че секторният анализ изисква продължителен период от време, в който се правят проверки и на място за изземване на съответната документация, така и евентуално съгласуване практики за цени.

„Приоритетите на КЗК са очертани. Всички са еднакво важни, както нелоялната конкуренция, така и застъпничеството. Не мога да дам приоритет на едни текстове от закона за сметка на други. Паралелно текат всички проверки и изпълняваме закона, както е написан”, добави Ненкова.

Председателят на КЗК бе категорична, че не е политически обвързана с никого, нито с ГЕРБ, нито с БСП.