Засега няма сигнали за купуване на гласове и предизборна агитация

"76 сигнала за нарушения в изборния ден са постъпили в ЦИК. Засега нямаме сигнали за купуване на гласове и предизборна агитация", заяви говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов. 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Някои от сигналите са за разделяне на гласуващите в две кабини. 25 сигнала има за нарушение в организация на работата на секционните избирателни комисии, 6 за упражняване правото на вот, 3 са за засягащи правата на кандидати, представители, наблюдатели, застъпници. Има едно нарушение на правата за машинно гласуване. 

В столичният квартал "Дружба" членове на СИК са карали избирателите да гласуват по азбучен ред. 

В ЦИК е постъпило и искане от една от партиите за прекратяване на изборния ден, но не се уточнява дали искането е било заради попълването на декларации или заради говоренето на турски език в секциите. 

В една от секциите в столичния квартал "Банкя" е имало по-малко пликове, отколкото бюлетини, но проблемът е бил оправен. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".