Запознайте се с Десислава Генчева

Освен нов държавен глава, България вече има и нова първа дама. Съпругата на Румен Радев - Десислава Генчева, е сред най-обсъжданите личности в социалните мрежи у нас.

Тя застава в редицата български президентши до пословичната със скромността си Мария Желева - съпругата на първия български демократично избран президент Желю Желев, за съжаление - и двамата вече покойници.

По темата

След нея първа дама беше Антонина Стоянова. Ще я запомним с подчертаната й елегантност. 

Зорка Първанова пък беше дамата с най-дълъг „стаж" на „Дондуков” 2 - цели два мандата.

В последните пет години отвикнахме да виждаме първа дама, тъй като Юлияна Плевнелиева отказа да влезе в тази протоколна роля и остана категорична в това през целия мандат на съпруга си.

Ето защо е толкова любопитна появата на Десислава Генчева - до вчера - съпруга и PR на Румен Радев, а от днес - и новата първа дама на България.

Някои казват, че началото на края на Студената война поставят две щастливо влюбени двойки – семейство Рейгън и семейство Горбачови. И макар че от добрия съпруг невинаги става добър политик, дамата до него никак не е без значение.

Десислава Генчева е от Бургас, завършила е английска гимназия, после – финанси и маркетинг. И за нея, и за Румен Радев, това е втори брак. Първият й съпруг е депутатът от БСП Георги Свиленски, от когото има син. Така с двете деца на президента от предишния му брак, децата на двойката стават общо три.

Появиха се съмнения за конфликт на интереси от времето, когато съпрузите работели заедно във Военновъздушните сили.

Реакция предизвикаха и острите коментари на Генчева във Facebook в деня, в който Цецка Цачева беше посочена за кандидат на ГЕРБ.

"Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията", написа тогава първата дама в социалната мрежа. А след сълзите на Цачева по време на дебата с Радев запита риторично: "Хормонален дисбаланс? Объркана съм!"

След появата си в изборната нощ, новата първа дама получи нови критики – този път – за избора си на тоалет.

По всяка вероятност обаче Генчева ще спечели симпатиите на рокфеновете. Веднага след победата на съпруга си, тя публикува на страницата си във Facebook песен на групата „Manowar” с коментар: „Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!”.

Още по темата гледайте във видеото.