12 участници ще се изправят пред първото си изпитание за сръчност – торта "Гараш"

"Bake Off: най-сладкото състезание" стартира тази вечер от 20.00 ч. по NOVA, за да покаже най-сладката надпревара в ефира – тази за "Най-добрия любител сладкар и пекар на България". 

На малкия екран ще се изявят 12 участници, избрани от над 250 желаещи да участват във формата. В първия епизод на предаването те ще се изправят пред първото си изпитание за сръчност, а именно – торта "Гараш". Най-интересното и малко известно е, че това е българска шоколадова торта, която през последните десетилетия става все по-популярна и в Западна Европа заради чудесния си вкус и деликатен аромат. 

По темата

Но дали така познатият на всички десерт няма да изиграе лоша шега на участниците? Ще бъде ли надпреварата за време и умения честна и колко торти ще стигнат цели до масата за оценка на експертното жури? Гледайте първия епизод на предаването тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

А ето и кои са претендентите за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България":

Анита Мариянова
На 26 години, от град Белене. Живее в Уелс, Великобритания, но се завръща в родния си град заедно със семейството си, за да работи по европейски проекти. Почти всеки ден прави по една торта и както самата тя казва, вече може да ги приготвя и насън.

Десислава Славчева
На 35 години, от София. Работи като ИТ консултант, а свободното си време поделя между пътуванията и вкусно приготвените печива и десерти. Обича да изненадва семейството и приятелите си с нетрадиционни вкусове и аромати като съчетанието от мащерка с боровинки например.

Диляна Атанасова
На 23 години, от  Сливен. Учи маркетинг в Пловдив. На ръката все още има белег от един от първите й кулинарни опити – домашни бонбони от карамел. Мечтае за голямо, здраво и сплотено семейство.

Димана Дамянова
На 28 години, от София. По професия е строителен инженер, но това не й пречи да създава кулинарни творби и в кухнята. Прави основно десерти, а нейна запазена марка са къпкейковете.

Емил Христов
На 29 години, от София. Работи като салонен управител в един от най-елитните ресторанти в София, но у дома си влиза в ролята на шеф-готвач. Сладкарството е хобито, което го кара да мечтае.

Камелия Андонова
На 32 години, от София. Успешно съчетава работата в банка с приготвянето на разтапящи сетивата сладкиши. Поддържа перфектната си форма с бокс и любимите й протеинови мъфини с малини и шоколадов крем от авокадо и какао.

Кирилка Йорданова
На 39 години, от София. Професията й на инженер – химик явно й помага и в кухнята, защото няма десерт или печиво, което да не може да приготви. Калориите гори с любимите народни танци.

Марио Марински
На 22 години, от Пловдив. Работи във фирма за строителна техника и спортува активно. Неговият специалитет са еклерите, а неустоимият вкус получава, като добавя ром в крема.

Моника Велева
На 18 години, от София. Макар че все още е ученичка, Моника е приготвяла повече печива и десерти от съучениците си, защото кулинарията е нейна страст от седемгодишна. Освен това може да каже "торта" на немски, английски и френски език.

Петко Мирчев
На 42 години, от София. Жонглира между дизайна, фотографията, пианото и кулинарията. Мечтае да създаде собствени рецепти за шоколадови изделия.

Зарко Сарафян
На 29 години, от Пловдив. През деня управлява фабрика за консерви, а вечерта разпуска в кухнята. Негов специалитет е баница с кашкавал и магданоз. Иска да има до себе си жена, която да готви по-добре от него.

Георги Найденов
На 34 години, от София. Пасторът в протестантска църква обича да приготвя сладки изкушения за съпругата и трите си деца, а любимата му форма за десерти е сърцевидната. Спокойствието и любовта от работата си той пренася и в кухнята.

Как се справят с предизвикателствата любителите сладкари и пекари ще оцени експертното жури на предаването шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски, а водещите Алекс Раева и Рафи Бохосян ще потопят зрителите в несравнимо позитивната атмосфера на това сладко изкушение. И макар да е много сладко, във всеки епизод един от участниците ще отпада от надпреварата за титлата.

Не пропускайте старта на "Bake off: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. 

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание".