Малката Алекс се нуждае от 395 000 лв. за спешна интервенция в САЩ

Бебе се нуждае от средства за скъпа операция в чужбина. Малката Александра Кръстянина е родена на 4 април 2016 г. с рядката диагноза Фибуларна хемимелия на дясно краче – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало.

В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок. В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Родителите на Александра подават документи във Фонд за лечение на деца за финансиране на лечението. В края на август получават отказ, който обжалват в момента.

Най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване е разгледал медицинската документация на Александра и дава становището, че момиченцето има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Той препоръчва лечение, което трябва да се проведе между 12 и 24-месечна възраст, за което е необходима сумата от 395 000 лв.

Затова близки на семейството на Алекс организират редица инициативи за събиране на средства за лечението й. Една от тях е благотворителен базар на 26 ноември, който ще се състои в магазин „Метро” на бул. „Цариградско шосе” в София.

Ако имате желание да помогнете със средства, ето и данните на банковата сметка:

Централна Кооперативна Банка
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG40CECB979040G7448700
Титуляр: Александра Александрова Кръстянина, Варна
PayPal: veni_sun@abv.bg
Титуляр: Венета Кръстянина (майка)

Можете да помогнете и като дарите SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777.

Още иформация можете да получите на Facebook страницата "Да помогнем на Алекс да ходи".