Създаде ли снегът проблеми в столицата?

Градският транспорт в София се движи нормално. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като тази сутрин столицата осъмна със снежна покривка.  

По темата

Кметът уточни, че след 5 часа сутринта е започнала обработка на маршрутите, по които преминава градският транспорт. Почистват се спирки, подходи към подлези и метростанции. След тях ще се премине към почистване на тротоарите. Където се налага, ще се почистват и улици вътре в кварталите.

Ако някоя фирма не си свърши работата, тя подлежи на сериозна санкция, предупреди Фандъкова. 

"Обработени са всички улици с масов градски транспорт, както и улиците с обществена значимост", поясни Васко Христов от Столичния инспекторат 

Сутринта над 130 снегопочистващи машини са изкарани на терен. Обработват се приоритетно улици и булеварди, по които се движи градски транспорт, и опасни и стръмни участъци.

Поради снеговалежа и засиления трафик временно бе затворен за движение бул.“Симеоновско шосе“ от Южната дъга на околовръстен път до кръстовището при „Студентски“. На булеварда бе извършена едновременна обработка от няколко снегопочистващи машини.

Към момента градския транспорт се движи по всички маршрути. Затруднено е движението на автобус по линия 93 в район Витоша, уточняват от Пътната агенция.

След обработка е отворен за движение планинския път във Витоша Бояна – Златни мостове. Допускат се само автомобили снабдени с вериги за движение при зимни условия. 

Следете обстановката в страната в реално време ТУК.

Стажант-репортер: Глория Николова