"Снощи заспах спокойно", сподели Адриана

По темата

20 милиона лева отпуска Европейската комисия на България за справяне с щетите в Хитрино. Парите ще дойдат по линия на европейските програми за развитие на селските райони.

Продължава дарителската кампания в помощ на пострадалите при трагедията. Стотици хора изпращат и колети с дрехи и храна за най-нуждаещите се.

Не съм очаквала, че ще има толкова добри хора. Благодаря от сърце. Снощи заспах спокойно, защото разбрах, че детето ми ще получи дрешки”, сподели Адриана Пенелска, чиято къща пострада сериозно при взрива в село Хитрино.

Много хора се свързаха с мен и казаха, че ще изпратят дрешки за детето. Имахме много нужда от дрешки, защото в събота, когато излязохме от дома ни, бяхме само с боди и одеяло, обясни Адриана.В понеделник вечерта, след като в ефира на NOVA разказахме, че семейството на Адриана е в крайно затруднено положение след трагедията, десетки хора пожелаха да им помогнат.

Тя разказа, че вече е подала декларация в социалната служба, за да получи помощта от 325 лева, която се полага на всички семейства, чиито къщи пострадаха при експлозията в Хитрино.

Майката на младата жена пък се оплака, че Адриана от пет месеца не получава обезщетение за майчинство. „Има някаква грешка в документацията, в НОИ ни казаха, че ревизорите им проверяват. Тя не получава и детски помощи”, разказа майката на Адриана.

Ако искате и вие да помогнете на хората от Хитрино, може да изпратите SMS на номер 1466 (цената на едно съобщение е 1 лев) или да преведете пари на дарителската сметка на БЧК или сметката на общината: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913 

BIC: UNCRBGSF

 

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО: 

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД