14-годишният Любчо губи и двамата си родители в деня на раждането си

14-годишно дете се нуждае от помощта ни. Момченцето е сираче с детска церебрална парализа. Има нужда от 6 500 евро, сума, непосилна за баба му, която се грижи за него след смъртта на родителите му. Средствата започват да се събират още в четвъртък вечер на благотворителна изложба, чийто главен герой е самия Любчо.

Той казва, че не иска нищо от Дядо Коледа, защото си има всичко.

А родителите си загубил веднага, след като се появил на бял свят. Животът му започва преждевременно. Майка му – тогава бременна с него в осмия месец, и баща му излизат на разходка. Пиян шофьор връхлита върху тях на тротоара и буквално ги премазва.

Поради липсата на кислород, скъсана плацента, скъсана пъпна връв, детето е с детска церебрална парализа. Невенчето е починала, не знам дори дали е разбрала, че е станала майка”, разказва бабата Саня Христова.

Любчо оживял. А баба му станала неговото „всичко".

Зад гърба си момчето има вече две ортопедични операции в чужбина. И за двете помогнали много познати и още повече непознати. През юни му предстои серия от рехабилитации в Словакия, за която Любчо и баба му отново имат нужда от помощ.

Красимира Василева - юрист по професия и фотограф по сърце, в продължение на няколко месеца, влиза в ежедневието на Любчо. За да го снима.

Благотворителната изложба, която показва живота на Любчо, може да бъде посетена тази вечер в Централния военен клуб.

Ако искате и вие да помогнете на Любчо, можете да преведете средства по следната банкова сметка: 

RAIFFEISEN BANK

IBAN: BG25RZBB91551000646190

BIC: RZBBBGSF

Lybomir Ivajlov Elenkov

Любомир Ивайлов Еленков