Затворени са и всички проходи между Северна и Южна България

Всички проходи между Северна и Южна България са затворени за движение. Забранява се преминаването на каквито и да било МПС-та по ивънградските пътища в областите Варна, Бургас, Добрич, Шумен и Търговище. Частично ограничение на трафика има и в Област Разград.

Във вторник вечер министър-председателят в оставка Бойко Борисов и министри се събраха на спешно заседание на щаба за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В съвещанието участваха Румяна Бъчварова, Лиляна Павлова, Ивайло Московски и Теменужка Петкова, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

В телефонни разговори с областните управители от Северна България стана ясно, че обстановката се усложнява. Там има силни ветрове, никаква видимост и снегонавявания.

Именно поради усложняващата се зимна обстановка по-рано днес бе спряно движението на камионите над 12 тона по републиканските пътища. Без ограничение за тежкотоварния трафик е движението по автомагистралите „Марица“, „Струма“, „Люлин“, „Тракия“ от София до пътен възел „Зимница“ и от София до Калотина. За всички превозни средства е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас и по Подбалканския път от „Петолъчката“ до Бургас. Алтернативният маршрут е през Елхово - Болярово.

Огромно задръстване се образува и на автомагистрала "Хемус" във вторник. В следобедните часове движението от София до Ябланица беше спряно изцяло, а по- късно беше пуснато само за автомобили под 12 тона. 

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към 20.30 ч. има 78 населени места без електрическо захранване в района на Бургас, Варна и Сандански. 75 екипа на EVN работят за отстраняване на повредата в рамките на тази вечер.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.