Ще ни обезщетят ли фирмите при незавършен транспортен курс?

Денят е 10 януари. Автобус на фирма „Юнион Ивкони” тръгва от София за Бургас. Само че последната спирка за пътуващите вътре се оказва Стара Загора. Това се случва само няколко часа преди затварянето на магистрала „Тракия” на територията на област Бургас.

По темата

„На 10 януари закупихме билети от София. Качихме се в 10 часа в автобуса. Само че в Стара Загора автобусът спря и шофьорът ни каза, че няма да можем да пристигнем в Бургас. Много от пътниците си поискаха парите, платени за билетите. Пътуването от София до Бургас продължи общо 13 часа. Това е безотговорно отношение на „Юнион Ивкони” към клиентите”, коментира за „Здравей, България” Димитър Димитров – един от пътниците тръгнал с автобус, но пристигнал в Бургас с влак.

„Очевидно господинът представя половината истина. При нас работят стотина души диспечери, които са в непрекъсната комуникация с АПИ. Вчера автобусите, тръгнали от София в 7 и в 8 часа, са спрени на Сливен и от шофьорите е заърчано да оставят пътниците на последната възможна гара, откъдето хората да продължат пътя си. Пътниците ще бъдат компенсирани със сумата, която са платили за билет за влак”, заяви от своя страна Ивайло Константинов, директор на автобусната фирма „Юнион Ивкони”.

А какви са правата ни, ако транспортът ни остави на пътя, гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова