Това е станало между гарите Панагюрище и Септември

По темата

Пътнически влак дерайлира, след като се заби в снежна преспа край Панагюрище. Инцидентът е станал рано тази сутрин и заради него са спрени всички влакове между Панагюрище и Пловдив. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Влакът е дерайлирал около 6.40 тази сутрин до прелеза след спирка Смилец. Влакът се е блъснал в преспа, която е над един метър. Тя се е образувала в следствие на снегонавяванията. Тук вятърът е изключително силен и бурен. Мотрисата се е движела от Панагюрище за Пловдив. В нея са пътували 17 души.

Пътниците са престояли в отоплената мотриса около половин час, докато дойдат пожарникарите да ги измъкнат от дерайлиралия влак. Машинистът отказа да каже дали се е опитал да спре влака преди да се забие в преспата.

Снегът, в който затъна влакът се разчиства на ръце. Чака се на помощ да пристигне тежка техника, с която мотрисата да бъде варната отново на релсите.

В Пловдивско през целия ден днес пък извъкваха от преспи закъсали автобуси, коли и тирове. В община Първомай е обявено частично бедствено положение. 8 села са откъснати от света.

Репортер: Благой Бекриев

Каква е прогнозата за времето във Вашия регион може да видите ТУК