Лидер на организация също не се е съобразил със забраните на Пътната агенция и е бил спасяван през нощта

По темата

Автобус с японски туристи заседна в преспите край Шумен въпреки забраните за пътуване. Шофьорът пренебрегнал всички знаци и на своя глава тръгнал през нощта към Търговище. Японската група пътувала от Варна към Букурещ. Закъсали още през нощта в опит да пробият преспите между Шумен и Разград.

Роторен снегорин най-накрая успя да направи този път проходим. Самият автобус все още е в преспите и е трудно да бъде преместен оттук. На шофьора е съставен акт за това, че не се е съобразил със знаците, забраняващи движението в опасното време.

"Въобще нямаше преспи снощи. Аз никакви забрани не съм видял", обясни шофьорът на автобуса Виден Павлов. 

ЗИМНИТЕ ПЪТИЩА - ГАЛЕРИЯ

„Една туристическа фирма си позволи посред нощ да навлезе в затворения път Шумен-Разград с автобус с японски туристи. Разбира се, заседна в преспите”, заяви регионалният министър Лиляна Павлова.

ПЪТИЩАТА В САЩ ПРЕЗ ЗИМАТА - ГАЛЕРИЯ

Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура” са успели да ги спасят. 

Автобусът пътувал към Румъния. Шофьорът минал през три блокади на пътя преди да засъка в преспите, за което са му съставени 3 акта. Фирмата най-вероятно също ще бъде санкционирана.

През нощта снегорини и пожарникари са успели да ги евакуират туристите от студа в крайпътен хотел в село Звегор, община Хитрино.След безсънната нощ японците бяха извозени с друг автобус към София. През това време бурята заличава работата на снегорините. Десетки села в района вече са без хляб.

КАТАСТРОФА СЪС 100 КОЛИ В КАНАД ПРИ ЗИМНА МАГИСТРАЛА - ГАЛЕРИЯ

Имало е още един закъсал човек в преспите.

„До 03:00 часа през нощта 10 човека бяха принудени да прокопават пътя, за да достигнат до един лидер на една организация. Този лидер държеше да бъде спасен лично от АПИ”, заяви комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Въпросният лидер е спасен, но техниката е закъсала в преспите. 

По информация на NOVA става въпрос за Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите.

Той обаче се свърза с редакцията и отрече да се е държал непристойно. Асенов твърди, че не е настоявал изрично хора от АПИ да го спасяват. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК