Движението в района се регулира от "Гранична полиция" и КАТ

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават недобросъвестни шофьори на тирове. Образувала се е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОБРАЗУВАЛАТА СЕ ОПАШКА ОТ ТИРОВЕ

Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе-Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Допълнително обстановката е усложнена заради закъсал тир, който няколко часа остана на пътя Русе-Мартен в ранната сутрин. Това затрудни хората, които пътуват към работните си места.

"Наложило се закъсалите камиони да бъдат вадени с техника на общината. Теглени са два закъсали тирове на изхода за Разград и един камион на изхода към бул. "България". Отделно е била изпратена техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк, който се оказал със замръзнала спирачна система. Много от камионите нямат вериги и са с изтъркани гуми, отделно не спазват разпорежданията на органите на реда", обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

Дунав мост работи нормално, но трафикът по него е интензивен. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.