Това се случи, след като "Либърти Медия" придоби собствеността на "Формула 1 Груп"

Изпълнителният шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун напусна поста си и вече няма да има абсолютно нищо общо със спорта, който сам превърна в глобална марка, съобщава Gong.bg

По темата

Той взе решението да си тръгне, след като "Либърти Медия" придоби собствеността на акциите на "Формула 1 Груп". Тази акция беше одобрена официално от ФИА.

"Днес подадох оставка. Просто си тръгвам и това е официално. Вече не ръководя Формула 1. Моите пълномощия ще изпълнява Чейз Кери. Новата ми длъжност? Има един американски термин, който е почетен президент. Ще заемам тази длъжност, макар че не съм съвсем наясно какво точно означава това", заяви 86-годишният Екълстоун за "Ауто Мотор".

Според информацията на телевизия BBC обаче, Екълстоун се чувствал "принуден" да напусне всички ръководни позиции, макар да не се разкриват повече подробности за това. 

Английският бизнесмен, който ръководи Формула 1 от 1978 година, има лично състояние от над 3 милиарда долара. Преди това той е част от "кервана" като собственик на отбора на "Брабъм". 

Още новини от света на спорта вижте ТУК