Сумата ще е според потреблението на всеки клиент

Повече от 104 200 столичани ще бъдат обезщетени от „Топлофикация София”. Това съобщиха от дружеството пред общински съветници и представиха методологията, по която всички ощетени ще бъдат компенсирани.

Обезщетение ще получат всички, които са били засегнати от аварията, дори и тези, които не са имали топлоподаване само за един ден или за ден и половина. В сметките за февруари ще бъдат извадени два дни т.е те ще платят за два дни по-малко. 
По темата

Каква ще e сумата, ще се изчислява за всеки отделен абонат. Тя ще зависи от конкретното потребление в съответното домакинство. Например, ако средно месечно плащате 50 лева за парно и топла вода, а по време на аварията сте били на студено за 5 дни, паричната ви компенсация ще е около седем лева. Тоест, ще получите фактура за 46 лева. 

"Аз съм убеден, че на българина и 1000 лева да му кажем, че ще му дадем, ще поиска 1200 лева. Какъвто и метод да се избере, някой ще опита да търси под вола теле. Надявам се този път волът да не роди", коментира изпълнителният директор на топлофикационното дружество 

Общо 130 хиляди са столичаните, които са били ощетени от аварията, над 104 хиляди от тях са били без топлоподаване за повече от 48 часа . 

По-ниските фактури ще са за февруари, тоест трябва да ги получим на 15-и март, а окончателното решение за компенсациите предстои да бъде гласувано на заседание на общинския съвет в края на този месец. 

Сметките за февруари трябва да са при абонатите на дружеството на 15 март.  "Аз съм убеден, че на българина и 1000 лева да му кажем, че ще му дадем, ще поиска 1200 лева. Какъвто и метод да се избере, някой ще опита да търси под вола теле. Надявам се този път волът да не роди", коментира изпълнителният директор на топлофикационното дружество Георги Беловски.