И в родината си имал проблеми с органите на реда

Шведът, който открадна камион с газови бутилки в Барселона и хвърли града в паника, предишната вечер похарчил 20 000 евро за алкохол, наркотици и секс услуги, съобщават ТАСС и БТА.

По темата

Йоаким Робин Бергрен пристигнал в Барселона от Москва в понеделник. Той празнувал цяла нощ и похарчил много пари. Във вторник сутринта, държейки се хаотично, според свидетели, той опитал да открадне няколко превозни средства, преди да успее да се добере до камиона, натоварен с бутилки с газ. 

Полицията все още не може да го разпита, защото той е в болница в психиатрично отделение.

Полицията формулира пет обвинения - за кражба на превозно средство, агресия срещу органите на реда, безразсъдно шофиране, причиняване на телесни повреди и щети на други хора.

Очаква се 32-годишният швед да бъде изправен пред съда, който ще му предяви тези обвинения. Според полицията извършеното деяние не е било планирано.

Вчера испанската полиция стреля няколко пъти, за да спре камиона, управляван от шведския гражданин, след трикилометрово преследване в Барселона. Камионът се движел в платното за насрещно движение на околовръстното шосе на втория по големина град в Испания, близо до плажовете. Преди да бъде арестуван, шофьорът блъснал няколко превозни средства.
Ранени са трима души, включително бразилец, пострадал от паднала от камиона газова бутилка.

В родината си Бергрен е имал проблеми с полицията поради шофиране под влиянието на наркотици и притежание на забранени оръжия, отбелязва АФП.