Политиката не трябва да се бърка в сигурността и отбраната, смята той

„Политиката не трябва да се бърка в области като сигурността и отбраната. За съжаление последните 25 години няма правителство, което да не се е бъркало в кадровата политика на тези звена”, каза в предаването „Здравей, България” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По темата

Той допълни, че е работил с главния секретар на МВР Георги Костов в продължение на две години в Комисията по вътрешна сигурност. „Той е един професионалист”, категоричен е Каракачанов и добави, че служителите в тези служби трябва да работят спокойно.

Относно разбъркването на предизборните листи и това, че едни от знаковите лица за дадена партия се местят в друга, той отговори, че в политиката има персонални личности, със своята персонална действия. 

"Няма напрежение в партията", каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира откъде е дошла клюката, че партиите в коалицията преговарят с БСП и с ГЕРБ. По думите му тя идва от това, че в последните дни на 43-тото Народно събрание е пил кафе с Корнелия Нинова при Янаки Стоилов.

„Крайно време е след 27 години разделение на нацията да си зададем въпроса до какво ни доведе това. Това ни доведе до най-бързо намаляващата нация, до най-високата смъртност, до най–ниските доходи. Българските политически партии трябва вече да имат волята да разговарят“, заяви той.

"Следващото правителство трябва да показва едно национално съгласие, но това ще го видим само, ако е дошъл акълът на българските политици", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.