Готвачът на Тодор Живков превръща кулинарни дефекти в ефекти тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

Пилотният епизод на новия сезон на "Кошмари в кухнята" отвежда зрителите при софийската легенда "Боянско ханче". Култовият ресторант от времето на социализма ще има нужда от спешна реанимация тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. 

Наемател и управител е Кирил Димитров. Преди 15 години той е бил от другата страна в ресторантьорския бизнес, работейки като сервитьор в заведението, което ръководи сега. Постарал се е да направи ремонт, изградил е и детски кът. Той обаче е пропуснал факта, че времето на кухнята отдавна е изтекло.

Одитът на шеф Манчев установява, че оборудването е в терминален стадий, а котлоните и скарите могат да намерят място в музея на социализма. И тук Манчев се натъква на класическия проблем с мащабно меню без фокус, целящо да угоди на клиентите, но без осигурен ресурс за реализация.

Снимки от новия сезон на "Кошмари в кухнята" можете да разгледате ТУК

Кулинарният психолог констатира, че взаимоотношенията на екипа са отлични, но същото не може да се каже за посещаемостта в ресторанта. Клиенти има предимно през уикенда, и то главно чужденци. През останалото време освен стъпките на персонала се чува призракът на социализма, който броди около празните маси.

По темата

Скоро призрачната тишина е нарушена от сблъсъка между двама мъже в кухнята. Манчев прекръщава ястието "Хайдушка шатра" на икебана заради самоцелния излишък от декорации, което вбесява главния готвач, вложил творческия си заряд в украсата. Той се чувства несправедливо обвинен за мързелив от шеф Манчев и между тях прехвърчат искри. 

Тясна ли е една кухня за двама мъже със силни характери и как дефектите се превръщат в ефекти – не пропускайте първия епизод от новия сезон довечера, когато Манчев показва мислене извън кутията, задължително за всеки мениджър. Каква е ролята на Йордан Стоичков – готвача на Тодор Живков в епизода, не пропускайте да видите в "Кошмари в кухнята" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA.

За актуални новини следете Facebook страницата на предаването, както и канала на "Кошмари в кухнята" във Vbox7.com. Целите епизоди гледайте отново в NOVA PLAY