Тя е единственият шанс за малката Алекс, за да се избегне ампутация на крачето й

Родители търсят помощ, за да могат да заведат малката си дъщеря за операция в САЩ.

Случаят с малката Александра, която е родена с диагноза Фибуларна хемимелия на десния крак, ви разказахме в Новините на NOVA. Поводът беше открадната кутия с дарения.

За операцията на детето са нужни 230,905 долара, а до момента са събрани 200 000 лева.

По темата

След като от Фонда за лечение на деца в чужбина им отказват помощ, родителите започват дарителска кампания.

„Когато я започнахме, бяхме убедени, че единствената алтернатива за лечение на Александра е клиника във Виена - да, казаха ни, че детето ще е до края на живота си с ортези, но беше по-добре от ампутация или опити за лечение в България (за което не успяхме да намерим никаква информация за успешно извършени операции на такива случаи на фибуларна хемимелия)”, пишат родителите във Facebook.

Тогава с тях се свързали родители на друго дете със същата диагноза. Разказали им, че съществува цялостно лечение на заболяването, след което детето може да ходи нормално и да използва крака си като всички други хора. Операцията се прави във Флорида, САЩ.

„Дадоха ни името и координатите на д-р Дрор Пейли, САЩ (Институт Пейли, Флорида, Уест Палм Бийч), който преди 20 години е измислил и патентовал сложна операция (SUPERankle), с която Фибуларната хемимелия се лекува и след няколко последващи удължения на крака, се получава почти пълно възстановяване”, разказват родителите.

Те се свързали с доктора и след дълга кореспонденция получили оферта за лечението на дъщеря си – 230 905,35 долара.

За съжаление, тази сума е абсолютно непосилна за родителите на Александра. Това според тях обаче е единственият начин да се избегне ампутация на крачето.

„С този метод на лечение се правят няколко от операциите наведнъж, както и първото удължаване на крака, което ще спести на детето няколко упойки и стреса от всяка следваща операция. Препоръчителната възраст за операцията е 18-24 месеца. Посъветвахме се и с някои от най-добрите български ортопеди – д-р Живков и д-р Кацаров, които също са категорични, че лечението трябва да се извърши там”, пишат родителите. 

„Заедно с минимални разходи за престой на придружаващ родител за поне три месеца, са ни нужни 250 000 долара, които трябва да съберем до една година”, пишат още родителите във Facebook.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG40CECB979040G7448700
ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА
 

PayPal: Моля използвайте Donation бутона от нашия http://helpalex.info/

veni_sun@abv.bg
титуляр:Венета Кръстянина(майка)

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си