Причината е резултатът на "Нова република" на парламентарните избори

По темата

Радан Кънев подава оставка като лидер на „Нова република”. Причината е резултатът от парламентарните избори.

Според данните на ЦИК при 99,98% обработени протоколи коалицията получава около 3 на сто и не влиза в парламента. 

"Аз вече подадох оставка като председател на "Нова република" пред политическия съвет на коалицията и ще подам оставка и като председател на ДСБ пред националното ръководство", заяви Кънев, цитиран от БГНЕС. Той каза, че подавайки оставка, ще се извини на 300 000 души - български десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент.

"Няма да напусна българската политика", добави още той.

"Резултатите естествено са негативни – не постигнахме целта си да бъдем в 44-тия парламент", каза Кънев. Той е убеден, че запазването на "Нова република" е много важно политически. „Много е важно също така българското дясно да бъде единно”, заяви той. 

„Моята оставка трябва да бъде разбирана и като жест на "Нова република" в името на единството на българската десница”, заяви Кънев и посочи вярата си, че обединението тепърва предстои. „Аз знам, че пътищата помежду ни не са затворени и аз ще продължа да работя за това”, каза Трайчо Трайков.

Мартин Димитров пък допълни, че дясна алтернатива ще има в България и ще има десни хора, които работят заедно, колкото и да е трудно. Той сподели, че това са били най-тежките избори, на които е участвал.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.