Това се случи на извънредно заседание

Правителството отмени наредба, която регламентира интегрирането на чужди граждани у нас. Това се случи на извънредно заседание на правителството в петък вечер. 

По темата

В текстовете на досегашния документ кметовете на общините се задължаваха да посочват какъв брой чужди граждани биха приели. Досега обаче нито един кмет не е подал искане за прием на бежанци. 

Според членовете на служебния кабинет обаче тази наредба не работи и е необходимо да се създаде нова, която да бъде съгласувана между социалното и вътрешното министерство. 

Специално звено ще следи процеса на интеграция, а бежанците ще бъдат привличани със стимули като социални помощи. Ако не се спазват определени условия, тези помощи ще бъдат спирани.От правителството потвърдиха, че то е съгласувано с президента Румен Радев.

"Всички се обединихме около мнението, че трябва да бъде разработен действащ механизъм за интеграция на чужденците, които са получили убежище или международна закрила в България", заяви служебният министър на труда Гълъб Донев.

Проектът за новата наредба трябва да бъде готов до 7 април.

Повече гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари