Тя „беше смазана от мъка и потресена от жестокостта“ на предполагаемата химическа атака, признава брат й

Президентската дъщеря Иванка Тръмп е повлияла силно на баща си, за да вземе решението за въздушния удар срещу Сирия, разкри брат й Ерик Тръмп пред британския вестник „Дейли телеграф“, цитиран от БГНЕС.

По темата

По думите му тя оказала значително влияние върху баща си за вземането на решението. Тя „беше смазана от мъка и потресена от жестокостта“ на предполагаемата химическа атака, признава брат й Ерик.

„Иванка е майка на три деца и тя се ползва с влияние. Аз съм убеден, че е казала: „Виж, това е ужасно“. „Баща ми действа в такива моменти“, добави Ерик Тръмп.

По-рано и друго издание съобщи, че именно влиянието на Иванка е изиграло значителна роля, за да вземе баща й решението за нанасяне на удар срещу Сирия. Вестникът се позовава на дипломатическа грама на британския посланик във Вашингтон Ким Даръх до премиера Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън. В телеграмата се казва, че Иванка Тръмп е била потресена от снимки на загиналите мирни жители. Според британския посланик влиянието й върху Тръмп се оказало по-силно, отколкото се очакваше. В резултат Тръмп извършил завой на 180 градуса в политиката си към Сирия, приемайки решението да нанесе удар срещу правителствените сили.

Досега Тръмп се придържаше към позицията за ненамеса в конфликта между Асад и неговите противници.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.