Гласуването за поправките в конституцията приключи с одобрението на тази законодателна инициатива, изтъкна той

Турция отваря нова страница в развитието на своята демокрация, заяви премиерът Бинали Йърдъръм в изявление в централата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

По неофициални данни гласовете "да" имат превес. Турция открива нова страница в историята на развитието на демокрацията си, посочи Йълдъръм, който е председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

По темата

Той говори на балкона в централата на партията в Анкара, обръщайки се към хиляди поддръжници, развяващи турски флагове, посочва Асошиейтед прес.

51,35 процента от турските избиратели са гласували с "да" на референдума, според преброени 99,27 процента от бюлетините, информира Анадолската агенция.

Йълдъръм посочи, че последната дума е на народа и народът е казал "да", информира Ройтерс.

Той добави, че резултатът от референдума е най-добрият отговор за онези, които стоят зад опита за преврат в Турция през юли.

Премиерът изтъкна още, че резултатът е най-добрият отговор и за кюрдските бойци, както и за всички чужди сили, които се отнасят с враждебност към Турция.
Външният министър Мевлют Чавушоглу, който говори в родния си град Анталия, заяви, че днес се поставя началото на "нова Турция", информира АП.

Ще има стабилност в новата Турция, подчерта той.

Ердоган заяви, че Турция може да подложи на референдум въпроса за връщане на смъртното наказание, ако е необходимо; ще обсъди това веднага с премиера и лидера на националистическата опозиция , предаде Ройтерс.