Все още не са оповестени официалните резултати от референдума

И тази вечер в Истанбул имаше и протести и празненства.

Въпреки че все още не са обявени официалните резултати от референдума, привърженици на президента Реджеп Ердоган излязоха по улиците на града, за да празнуват.

На друго място в града хиляди противници на промените в Конституцията проведоха протестно шествие, издигайки плакати с надпис „НЕ ние ще победим” и „Ти не си моя президент”.

Около 2000 протестиращи се събраха  в центъра на Истанбул и скандираха: "Крадец, Убиец, Ердоган!" Други дрънкаха с тенджери в знак на протест. Критици на управляващите протестираха и в други квартали на Истанбул, столицата Анкара и западния град Измир.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ И ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Президентът на Турция Реджеп Ердоган в речта си тази вечер пред свои привърженици пред президентския дворец в Анкара се подигра на протестиращите с думите: "Доколкото виждам, онези пак са наизлезли с тенджерите и тиганите". 

Междувременно сигнали за фалшифициране на изборите продължават да заливат социалните мрежи. На кадрите, които се разпространяват, се вижда, как подпечатани бюлетини се слагат в пликове. На други се поставя допълнителния печат, чиято функция е да предотврати злоупотреби. В секция в провинция Муш са заснети двама мъже, които излизат от тъмната стая, които пускат един след друг няколко плика.

Припомняме, че данните на Анадолската информационна агенция показват, че при 99.97% преброени бюлетини 51.41% са „Да”, а 48.59% - „Не”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.