Какво е да получиш общинско жилище, което е неизползваемо?

Преди половин месец ви разказахме за Галя, самотна майка с две деца, едното от които с тежко заболяване. На Галя й бе предоставено общинско жилище без елементарни условия за живот. Без парно, без вода, дори без ток. След репортажа десетки зрители пожелаха да помогнат. Как живее днес семейството?

Жилището бе отпуснато от общината на Галя, самотна майка с две деца, едното от които - с тежко генетично заболяване.

По темата

„Беше ми обяснено, че трябва да се направи съвсем лек, подобрителен ремонт”, разказва Галя.

„Факт е, че много често се случва жилищата, които ние изземваме, да изглеждат по този начин. Ресурсът, с който разполагаме за над 1000 апартамента годишно, е между 15 000 и 20 000 лв., вие сама можете да си направите сметката какво може да се направи с тези пари”, коментира Ивайло Цеков, кмет на район Искър.

Пари за ремонт обаче Галя няма. А след като ви показахме как се дават жилища на нуждаещи се, в които не може да се живее, много хора поискаха да помогнат. Резултатът – дарители вече са започнали цялостен ремонт.

И ако в този случай с чужда помощ ремонт ще има, то остава въпросът колко ли хора ще трябва да платят хиляди за ремонт, за да може след това да плащат нисък наем. И колко от тях изобщо могат да си го позволят...

Репортер: Глория Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес