„Очаквам сериозни резултати от работата на този парламент”, каза президентът

„Всички ние, българите, очакваме сериозни резултати от работата на този парламент. Надявам се в близките дни да бъдат регистрирани парламентарните групи. Веднага след това започваме консултациите с тях и връчване на мандат на председателя на най-многочислената парламентарна група. Това ще бъде другата седмица и се надявам в началото на май новият парламент да бъде факт”, заяви президентът Румен Радев при влизането си в Народното събрание за клетвата на новите 240 народни представители.

По темата

„Този парламент трябва да реши каква ще бъде България по отношение на нашата сигурност. Дали ще продължим да бъдем държава, подвластна на чуждо влияние, или ще има законодателство, което ще слага бариера на това влияние”, добави президентът.

„Ако бъдем такава държава, използваме всички механизми за колективна защита, ако се грижим за своята армия, тогава няма значение кой и откъде ще гласува. Но за да бъдем такава държава, трябват отговорни и ефективни действия – законодателни, организационни и финансови. Ако България реши да поеме обезпечаването на всички религиозни общности у нас, издръжка на ръководството на религиозни храмове, ще трябват около 15 до 17 млн. лв. Нека парламентът и правителството да преценят струва ли си България да дава тези пари”, заяви още президентът Румен Радев.

За референдума в Турция

„Уважавам правото на всеки народ да избира сам формата на своето управление”, каза той.

„Очаквам да работим конструктивно. Надявам се да работим в името на българския интерес. България има нужда от стабилност, но колко ще бъде мандатът на този парламент, зависи от тяхната работа”, каза президентът Румен Радев.

Цялото изказване гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.