Най-престижното състезание за кулинари у нас празнува своя 10 юбилей

Шеф Манчев се впуска в поредното предизвикателство. Известният кулинар участва в журито на 10-тото юбилейно издание на  Кулинарната купа на България.

“Това е най-престижното състезание в България за готвачи и то събира най-добрите в професията в страната”, разказа шеф Манчев.

По темата

Престижното състезание за кулинари се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи. Освен най-добрите готвачи на България, в журито участват и кулинари от Канада и Италия.

“Днешната задача в състезанието е приготвянето на филе “Уелингтън”. Искаме да възродим класиката, която в последно време се връща в кулинарията. Но от друга страна готвачите са толкова напреднали, че представят тяхна версия на ястието, което сме им възложили да приготвят за състезанието.”, разкри шеф Манчев.

“Приготвил съм специална изненада за младите готвачи. Задачата ще покаже тяхното умение да транжират риба”, сподели председателят на Българската асоциация на професионалните готвачи - Андрей Стоилов.

Кой ще грабне Кулинарната купа на България в десетото юбилейно издание на състезанието, ще стане известно до края на деня.

Какво още разказаха шеф Манчев и шеф Стоилов за кулинарната надпревара, гледайте в репортажа на Василена Гръбчева за “Събуди се”.

С какъв ретро кулинарен хорър ще се сблъска шеф Манчев в новия епизода на “Кошмари в кухнята” гледайте във вторник от 21.00 ч. по NOVA.

За актуални новини следете Facebook страницата на предаването, както и канала на "Кошмари в кухнята" във Vbox7.com. Целите епизоди гледайте отново в NOVA PLAY