Георге Иванов призова за разум в специално обръщение към нацията

По темата

Македонският президент Георге Иванов призова политическите лидери в страната на консултации за намиране на изход от политическата криза.

 

В специално обръщение към нацията президентът призова за разум. В тези моменти на голяма загриженост поради събитията около парламента призовавам за спокойствие. Призовавам да не се подавате на провокации, както и на манипулативни и фалшиви новини, каза Иванов.

"Призовавам за успокояване на напрежението, за разумно и отговорно поведение от страна на всички институции, които трябва да зачитат Конституцията и законите на страната", каза още той и добави: Днес правилникът напарламента и Конституцията бяха нарушени. Всеки един от депутатите носи отговорност за постъпките си.

Според него ситуацията може да бъде разрешена само в рамките на правния ред. "Поради всичко това призовавам лидерите на парламентарните групи утре да дойдат на консултации при мен и на лидерска среща да обсъдим ситуацията, както и всички възможности за успокояване на ситуацията и намиране на изход от кризата. Никой от вън няма да ни реши проблемите, ако ние самите не ги решим, съгласно държавните интереси на Република Македония", каза още Иванов.