Ще бъде подписан анекс към коалиционното споразумение

ГЕРБ и Обединените патриоти са се договорили кой какви министерства ще получи в кабинета "Борисов 3". Това е станало късно в събота. Очаква се имената на новите министри да бъдат обявени официално на 3 май. 

По темата

На този етап неофициалната информация сочи, че Патриотите ще влязат в три министерства и ще имат един вицепремиер.

Валери Симеонов ще е заместник-министър председател без портфейл. Министър на отбраната ще е другият съпредседател на Патриотите Красимир Каракачанов. Екологията също ще е под ръководството на Патриотите. В това министерство се очаква и една от изненадите - за министър вероятно ще бъде предложен старият седесар Нено Димов. Той беше заместник-министър на екологията в кабинета на Иван Костов. Шефът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов пък ще е предложението на Патриотите за министерството на икономиката.

И все пак договорките не са окончателни. Като "ябълки на раздора" се очертават министерствата на енергетиката и на туризма, към които Патриотите също имали амбиции.

Изненади отГЕРБ не се очаквали. Повечето от досегашните министри отново щели да заемат местата си. Ключовото МВР било оставено за накрая. Лично Бойко Борисов щял да определи неговия титуляр.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.