Български мотористи се включват в традиционния пробег "Пътят на победата"

Български мотористи се включват в традиционния пробег „Пътят на победата”, организиран от руския мотоклуб „Нощни вълци”. Тази година той започна от Москва и ще финишира в Берлин. А идеята е да се проследи „победоносния път на Червената армия до Германия”.

По темата

„Целите на „Нощни вълци” са борбата срещу нравственото разложение, както и желанието им да се поддържат патриотичните ценности и да се развиват патриотичните идеали в помощ на младото и подрастващо поколение. И не на последно място – защитата на християнските ценности”, коментира в студиото на „Здравей, България” Камен Попов, член на българското представителство на мотоклуб „Нощни вълци”.

„За мен важният дискурс е обективният прочит на историята. Той донякъде е прав за това, че те имат някаква собствена идеология, но аз ще продължа и ще доразвия тази идеология. Това е марксизъм, ленинизъм и болшевизъм. Това е тяхната идеология. Самият Залостанов, лидерът на „Нощните вълци”, вижда и прокламира Русия като петата империя след Рим, Византия, след царска Русия, унищожена от СССР. В момента се намираме в състояние на идеологически вакуум за Русия и той се компенсира от нова доктрина за руския свят. Тези хора получават финансиране от руското правителство, за да налагат тази доктрина”, коментира блогърът Асен Генов.

„България като малка държава трябва да се съобразява и да търси партньори както на изток, така и на запад. Ние на този етап не може да бъдем независима държава. Но аз съм против крайното влияние на определени политически сили и кръгове върху развитието на България и взимането на управленски решения”, добави Камен Попов, член на българското представителство на мотоклуб „Нощни вълци”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.