Протестите в страната продължават

Протести срещу "Албанската платформа" и с искане за провеждане на нови предсрочни парламентарни избори се проведоха в различни градове на Македония, пише БГНЕС.

Освен в столицата Скопие протести имаше в Струмица, Велес, Кавадарци, Охрид, Битоля и Кичево.

По темата

"Призоваваме за разум. Искаме да осъзнаят отговорността, която носят и да спрат всички провокации. Ние сме тук заедно. Тук живеем заедно и това може да продължи, ако се слушаме един друг и се уважаваме взаимно. Вече 65 ден сме по улиците, но ще продължим да идваме", каза Богдан Илиевски от Гражданската инициатива "За единна Македония".

Множеството поиска провеждане на нови избори и извършване на преброяване на населението, което се отлага на няколко пъти.

Протестите в Македония започнаха в края на февруари. На 27-ми април вечерта част от протестиращите нахлуха в сградата на парламента и се стигна до сбиване. Над 100 души бяха ранени - депутати, служители от администрацията на парламента, журналисти, както и полицаи. Нахлуването стана, след като депутатите от Социалдемократическия съюз и тези от албанските формации избраха Талат Джафери за председател на парламента. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.