9 от 11-те членове на комисията са гласували в негова полза

Ценко Чоков остава на поста си кмет на Галиче. Това реши Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина въпреки препоръката на ЦИК Чоков да бъде отстранен. 

По темата

Междувременно някои от основните свидетели срещу кмета се отказаха от показанията си. Деветима от 11-те членове на комисията гласуваха в полза на Чоков.

ЦИК поиска тойда бъде отстранен като кмет на Галиче, защото заради престоя си в ареста вече повече от 10 месеца не изпълнява задълженията си.

Той е задържан по обвинения в участие и ръководене на организирана престъпна група за лихварство и рекет. Зад тези обвинения стоят основно хора от Галиче, които повече от година и половина протестират срещу кмета.

Преди година Радослав Алексиев се оплака, че е бит от кметския син Мартин Чоков. Сега той е на обратната позиция. Твърди, че бил принуден да  лъжесвидетелства срещу Чоков от неговите противници.

Показанията са отново дума срещу дума. Как това ще повлияе на процеса и дали скоро Ценко Чоков ще се върне като кмет на Галиче – предстои да разберем.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.