Василева беше обвинена в пране на пари

По темата

Интерпол издирва с червена бюлетина Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев. Това става ясно от справка на страницата на полицейската организация, съобщава „24 часа”.

Антоанета Василева е обявена за издирвана още през април, но сега е със снимка на сайта.

Василева беше обвинена в пране на пари в края на март. Същата причина е посочена и в сайта на Интерпол.

Разследването срещу нея започна през 2014 г. Тя е обвинена, че през 2012 г. купила къща на брега на Женевското езеро за 20 милиона швейцарски франка. Според магистратите милионите били присвоени от съпруга ѝ от фалиралата КТБ. Той има обвинение в спецпрокуратерата като лидер на бада за източване на банката. 

Малко по-късно беше изпратено съобщение до медиите с блогпост на Антоанета Василева от 19 април 2017 г. В него тя обвинява българската прокуратура, че „организира „лов на вещици“ срещу политически и икономически противници на властимащите като прилага  т. нар. „съветски“ методи”, се казва в коментара. Според Василева атаката срещу нея идва, след като през ноември 2016 г. интервю на съпруга ѝ, в което той разкритикувал „мафиотския модел на управление в България”.

„Прокуратурата скоростно изфабрикува обвинения срещу мене също толкова безскрупулно, както и в случая с моя съпруг”, се казва в съобщението. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.