Искането е отправено още на 24-и март

По темата

Πpoĸypaтypaтa e пoиcĸaлa oт cpъбcĸитe влacти вpeмeннoтo зaдъpжaнe нa cъпpyгaтa нa бaнĸepa Цвeтaн Bacилeв – Антоанета, съобщи Българското национално радио.

Искането е отправено още на 24-и март и е във връзка със задочно повдигнатото обвинение на Антоанета Василева за пране на пари, уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Антоанета Василева е обявена за общодържавно издирване от средата на декември. Тогава става ясно, че тя е напуснала страната няколко месеца по-рано през ГКПП „Калотина“. Затова се иска задържането й от властите в Сърбия. Тя се търси и с европейска заповед за арест.

Прокуратурата иска съпругата на Цветан Василев да бъде задържана и изправена пред сръбски съд, за да бъде екстрадирана в България. Такава процедура тече над две години и половина по отношение на съпруга й.

Паралелно с това има и прокурорско разпореждане за задържането на Антоанета Василева, ако случайно реши да влезе в страната. Опит да бъде отменено направиха днес адвокатите на банкера Цветан Василев, но Софийският апелативен съд прекрати делото, защото нямало такава процедура в НПК.

Обвинението на Василева е, че през 2012 година е купила къща в Швейцария с пари, дарени от Цветан Василев. Той пък ги бил взел от КТБ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.