По думите на Константин Проданов се бълва пропаганда в разрез със закона

„Зад резултата на ДОСТ стои 80-милионната турска държава. Имаше достатъчно информация за натиск върху наши изселнически организации от представители на турското правителство да гласуват за определена партия”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на АБВ Константин Проданов. Думите му бяха продиктувани от изказване на председателя на ДОСТ Лютви Местан за резултата на АБВ на парламентарните избори.

По темата

„АБВ е маргинализирана партия със затихващи функции. Макар и в коалиция, до вчера парламентарно представената партия АБВ взе два пъти по-малко от ДОСТ. Има страх от силата на ДОСТ, ние се доказахме като партия със сериозен политически ресурс, с много здрава социална основа и обществена необходимост и е нормално да бъдем обект на атака от онези сили, които са заинтересовани от управление на антиевропейски сили”, с тези думи лидерът на ДОСТ Лютви Местан коментира в "Здравей, България" в понеделник искането на АБВ за закриване на партията му.

„Факт е, че Кърджали е огласян от високоговорители на турски език. Бълва се пропаганда в разрез със закона – на турски език. Бяха хванати пратки с хранителни продукти в Лудогорието и в Кърджали, предназначени за гласуващите за определена партия. И те бяха маркирани по определен начин. Сигналите бяха много”, каза още лидерът на АБВ Константин Проданов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.