Той е само на 17 години, но вече има награда от НАСА

Той е само на 17 години, но вече има награда от НАСА. Мино Караджов, звездата от тийн сериала "Не така, брат!", освен актьор, се оказа и изобретател. Той измисли дрон, който показва лавинната опасност в планините и спасява човешки животи.

Мино има златен медал от Съюза на българските изобретатели. Той зае и първо място на Националната олимпиада по информатика.

Новото изобретение на Мино е дрон, който измерва лавинната опасност в курортите и след това изпраща предупредително съобщение до планинските спасители в района и така те могат да вземат мерки, за да предотвратят инцидент. Проектът може да спаси до 2000 живота годишно. Мино ще представи своя дрон на 10 юни по време на форума за популярна наука "Ratio", в който е и най-младият участник със собствена идея.

Актьорството е другата голяма страст на Мино. Уеб тийн сериалът "Не така, брат!", в който той участва, вече има близо 20 милиона гледания онлайн, а феновете на поредицата в социалните мрежи са над 120 хиляди. За успеха на сериала говори и международното отличие за най-добър уеб сериал от фестивала "Mediamixx" в Солун. 

Целия репортаж гледайте във видеото.

Следете "Не така, брат!" във Vbox7.com всяка сряда от 16.00 ч. Още новини за поредицата може да откриете във Facebook и Instagram

За още новини харесайте страницата на Новините на NOVA във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.