Аз ще участвам на КСНС, само ако медиите са вътре, заяви премиерът

По темата

„КСНС беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят. Оттук нататък ще участвам на КСНС, само ако медиите са вътре. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с публикуваната от президентството стенограма от разговорите за КТБ през 2014 г.

"Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат. Иначе няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това", заяви Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

"КСНС беше единственото място, където управляващи, опозиция, служба - отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят и да си кажат мнението по дадена тема. Оттук нататък моето участие ще бъде свързано само ако 100% се предава по телевизията или долу на монитори”, коментира още Борисов.

Не закъсня реакция и от БСП. В профила си във Facebook Корнелия Нинова се обръща към премиера Борисов с думите: "И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското ви лице за първия консултативен съвет при президента Радев".

Според Нинова единствената грижа на Борисов била оцеляването на ГЕРБ, а не националният интерес.

Нинова заявява, че още в деня след консултативния съвет при президента, премиерът е изтеглил доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казвала цялата истина за състоянието на отбраната. Нинова завършва с думите: „И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.