Усилено върви полагането на маркировка в опасния район на Кресненското дефиле

Агенция „Пътна инфраструктура” съветват шофьорите, пътуващи КЪМ или ОТ Северна България да избягват автомагистрала "Хемус". Препоръката е да използват алтернативни маршрути. Движението по "Хемус" е затруднено заради ремонтни дейности. Къде още ще има тапи - да видим.

Със сигурност ще има опънати нерви, но окаяното състояние на някои участъци налага ремонти. Виждат го всички - най-вече онези, които постоянно са зад волана.

По темата

По магистрала „Хемус” тунелите ще са готови навреме преди августовските отпуски, но ремонтът на виадукта след тунел „Витиня” ще се забави.

„След премахване на асфалтовата настилка, има цели оголени участъци от по един квадратен метър – направо дупки от липсата на арматура и бетон”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Усилено върви полагането на маркировка в опасния район на Кресненското дефиле.

„Основно нощем, за да не затрудняваме трафика. До 10 дни ще успеем да завършим този си ангажимент”, добавя министър Нанков.

За ремонтите в по-далечно бъдеще от регионалното министерство сериозно разчитат на системата от тол такси. Още през първата година след нейното изграждане приходите трябва да са с 500 милиона лева повече. Пари, с които ще се ремонтират пътища. Засега винетките вкарват в бюджета малко над 300 милиона лева годишно. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.