Тази седмица той беше изключен от ДПС

„Причина да бъда изключен от ДПС е, че аз не позволих да ни се месят в работата”, заяви пред NOVA кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

По темата

Във вторник Централното оперативно бюро на ДПС взе решение да изключи кмета на Хитрино и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмедов, а причината – съмнения, че парите, предоставени за възстановяване на селото след взрива на цистерни, не се харчат прозрачно. Информацията беше съобщена от депутатът от  ДПС Йордан Цонев. 

СЛЕД МЕСЕЦ В КОМА: 28-ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ ОТ ХИТРИНО СЕ СЪБУДИ

„От медиите разбрах, че съм изключен от партията”, разказа кметът на Хитрино. "За разлика от Йордан Цонев аз съм бил само в ДПС, аз не съм дошъл от някъде с други цели. Аз мисля, че Йордан Цонев, не е в ДПС, за да защити моите права и свободи, той е в ДПС за нещо друго", коментира Нуридин Исмаил.

"Аз съм правил политика в ДПС и съм го правил на терен. Аз съм копал с мотиката, а той е разкарвал модерните си костюми по жълтите павета и то за сметк ана хората, които във всички тези 25 години са били лоялни към ДПС", каза още кметът на Хитрино. 

ПРОКУРАТУРАТА: НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УМИШЛЕН ВЗРИВ В ХИТРИНО

Той съобщи, че до момента са изразходвани малко над 600 000 лева от общо 2 милиона лева, които бяха събрани по време на благотворителната кампания за хората от селото, организирана от БЧК. "Всичко е отчетено пред ръководството на БЧК", твърди Нуридин Исмаил.

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.