Правителството - с нови мерки за намаляване на административната тежест

Край на пренасянето на документи между институциите при купуването на кола. 

По темата

До 2-3 седмици трябва заработи система, която ще позволи на гражданите само с лична карта при нотариус да си вземат готов талон за колата от КАТ.

На практика властите искат да направят така, че след изповядване на сделка, нотариусите да подават цялата информация към КАТ. Срокът това да се случи е 2-3 седмици. 

Този петък в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов свика работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която бяха обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.

„Когато има административна тежест или когато хората губят дни, за да извадят един документ или той непрекъснато му се иска - всичко това създава усещане за тревожност, за корупция и за напрежение в обществото”, коментира в началото на срещата премиерът Бойко Борисов. 

"Надали има някой политик, който да не е поставял този проблем във фокуса на своето предизборно говорене. Искам да положим цялата си воля това да се случи. Нямаме месеци и години, нямаме и време за анализи.

Прекрасно всички знаем къде са местата, в които се формират опашките и най-голямото напрежение. Там, където е необходимо, ще се вложат средства. Въпросът е с общините и общинските администрации да постигнем синхрон, така че навсякъде това да се получи", каза още Борисов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.