Десетокласникът е арестуван

Отново агресия в училище. 16-годишен ученик от Софийската професионална гимназия по туризъм е ударил учителка от същото училище.

По темата

Инцидентът станал в 12:30, веднага след шестия час. Тийнейджърът нахлул в учителската стая и нападнал една от  учителките - Богомилка Николова. Тя паднала, а той хвърлил по нея стол. Свидетели на инцидента станали няколко нейни колеги.

Точно преди нападението, майката на десетокласника била на среща с класната му,  за да разговарят за поведението и оценките на Марин. Преди няколко дни Марин изкривил една от камерите в училището. Не искал да го снимат.  

По време на срещата Марин разбрал, че по "Етика и право" вероятно ще остане на поправителен изпит по етика. Тогава той нахлул в учителската стая и нападнал учителката по "Етика и право" Богомилка Николова. 

Марин е задържан в 5-то Районно управление на полицията и ще бъде обвинен в хулигантство, а учителката Богомилка Николова е била откарана в "Пирогов", тъй като имала наранявания по крака и по гърба.

Досега десетокласникът не е имал проблеми в училището. След инцидента обаче той ще трябва да се среща с психолог, а педагогическият съвет в гимназията ще реши какво наказание да му наложи.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите по които предстои да бъдат докладвани в прокуратурата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.