Ретроколата е във Варна, а нарушението е направено във Видин

Фрапиращ гаф на КАТ-Видин. Собствениците на разглобен ретро автомобил получиха фиш за превишена скорост. Ретроколата е във Варна, а нарушението е направено във Видин.

По темата

Автомобилът-нарушител стои в разглобено състояние от есента на 2015 г., когато Петър и баща му го купуват от Съединените щати, за да го реставрират. Преди дни обаче получават електронен фиш по пощата, че са глобени.

След реставрацията колата ще бъде регистрирана като ретро автомобил. Сега обаче се изисква всяка част, която се сваля да се снима и когато се поставя, отново да се снима.

Видин е мястото, на което уж е засечен разглобеният автомобил да се движи с превишена скорост.

От Пътна полиция във Видин признават, че техен служител е допуснал грешка. Оказва се, че истинският нарушител е с ловешка регистрация.

Всяко регистрирано нарушение на скоростта се снима, но снимката не се изпраща на глобения водач. Ако все пак имате съмнение, че вие не сте извършили нарушението, трябва да подадете възражение и едва тогава ще се провери дали заснетият в нарушение автомобил е вашият.

За видинската пътна полиция това е първият за тази година гаф с електронен фиш. Признават, че се е случвало и друг път, но много рядко.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.