Полицейското присъствие е засилено

Шести пореден ден на протести в Асеновград. И в неделя вечер хиляди хора изпълниха улиците на града.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Очакванията, че това ще е най-многобройният протест досега, се сбъднаха. Полицейското присъствие беше засилено, а на място беше изпратена дори и конна полиция. На помощ на служителите на реда от Пловдив, бяха изпратени и техни колеги от София, Кърджали, Ямбол, Хасково, Пазарджик, а на входа на града полицейски екипи проверяваха влизащите автомобили. 

Тази вечер шествието започна отново от паметника на Цар Иван Асен Втори, мина покрай речния булевард, пресече реката и отново тръгна към ромската махала. 

Протестиращите стигнаха до църквата "Свети Атанас" и там се изправиха срещу  плътен кордон от полицаи, който им попречи да стигнат до махалата. 

Около 22.00 часа протестиращите започнаха да се разотиват, но впоследствие малка група от около 150 души се върна обратно. Около 23.00 часа малката група продължаваше със скандиранията, съобщава Агенция "Фокус". 

Някои от протестиращите носиха в себе си носят плакати и скандираха "Българи юнаци",  "Сърце, душа - за България". Стотици пяха заедно националния химн. Над 200 рокери бяха спрени непосредствено преди центъра на Асеновград, а по-късно успяха да се присъединят към шествието, съобщава БТА. Сред протестиращите имаше и фенове на различни футболни отбори. 

Напрежението в Асеновград ескалира от понеделник насам след сбиване между жители на ромската махала и гребци и техните треньори. Оттогава всяка вечер има мирни шествия.

Основните искания на протестиращите са за повече полиция в града, премахване на незаконните постройки в ромската махала и най-строги наказания за обвинените в побоя над гребците и техните треньори.

В петък съдът в Асеновград остави в ареста деветимата мъже, задържани след побоя. 

Още кадри от протеста вижте тук: 


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар