Чадърът - 36 стотинки, шалтето - 10 лева

По темата

Най-евтиният плаж в България, този на къмпинг "Нестинарка", оказва се, предлага една от най-скъпите сенки по Черноморието. Как, при обявена цена от 36 стотинки за чадър и шезлонг, плажуването плащат всъщност 20 лева?

Заради лошото време през последните няколко дни чадър и шезлонг в момента могат да се ползват безплатно. Иначе цената на сянката - два шезлонга и чадър излиза по 15 лева, въпреки че на табелите е написано 36 стотинки за всяко едно.

Разминаването между обявената и реалната цена стряска Мария. Разказва как наела два чадъра и два шезлонга. Пресметнала, че ще й струват по-малко от два лева, защото на табелата била обявена цена от 36 стотинки за всяко съоръжение. Поискали й обаче 20 лева.

„Харесахме си два чадъра, сложихме си два шезлонга, момчето дойде и каза - по 5 лева. Съвсем случайно си извадих касовата бележка от портмонето да я хвърля и я погледнах и ми стана интересно, че пише два чадъра - 36 стотинки. Няма сложен шезлонг, има два чадъра по 36 стотинки и 4 шалтета по 5 лева всяко шалте, плюс това да бъдем коректни имахме две шалтета”, разказва туристът Мария.

В подобна ситуация изпаднало и друго семейство. За да сме сигурни, питаме и един от водните спасители. Докато се опитваме да се свържем с представител на фирмата концесионер, спасителят се връща, за да коригира казаното.

Все пак успяхме да открием и представител на фирмата концесионер на плажа „Нестинарка”, който  държи рекорд за най-ниска цена на сянката, обявена в Министерството на туризма. Обяснява, че са преотдали на други фирми дейността с осигуряване на сянката.

„Категорично мога да заявя, че няма измама. Никой не е задължен да ползва шалте или шатра, но ако искам изцяло да платя 36 стотинки, в случая да ползвам шезлонга, има такава зона,където мога спокойно да се настаня, никой не задължава никого за нищо и се издават съответните касови бележки”, коментира Иван Несторов, представител на фирмата-концесионер.

NOVA вече сигнализира КЗП. Сигнали летовници са изпращали и до Министерството на туризма. Дали Министерството на туризма ще се намеси и какви ще бъдат резултатите от евентуалната намеса предстои да разберем.

Репортер: Цеца Алексова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.