"Това, което виждаме, има всички белези на активно мероприятие", смята бивш депутат от ПФ

След протестите в Асеновград, Смолян и Бяла – реално или провокирано е етническото напрежение у нас? Темата коментираха в „Здравей, България” адвокатът Николай Хаджигенов и бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. 

По темата

И според двамата протестите са организирани.

Това, което виждаме, има всички белези на активно мероприятие. Не е нужно дори да се правят организации. Важно е обектът да бъде добре подбран”, коментира Димитър Байрактаров.

„По-важен е въпросът какви са решенията, за да не се стига до тези напрежения. Това, срещу което всички трябва да протестираме, е липсата на адекватни решения вече няколко десетилетия”, на мнение е бившият депутат.

„Проблемът не са ромите, другите малцинства или интеграцията. Проблемът е, че у нас никой не се бори с престъпността. Описаните случаи в Асеновград и Бяла всъщност са престъпления. Нито МВР, нито прокуратурата ги разследва и съответно не ги наказват”, смята адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му трябва да се протестира не с плакати на ромските гета, а с камъни по жълтите павета и пред Министерския съвет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.